Кабмін дозволив бункерувати судна біля портів Рені та Ізмаїл, щоб пришвидшити логістику

18:00 27.07.2022

Кабінет міністрів України на засіданні у вівторок, 26 липня, вніс зміни до положення про прикордонний режим.

Таки зміни дозволять проводити бункерувальні операції флоту біля портів Рені та Ізмаїл. Про це повідомляє видання Порти України з посиланням на «Урядовий портал».

Зараз Дунай — один із ключових маршрутів експорту, а тому уряд продовжує розширення його потенціалу. Вносимо зміни до положення про прикордонний режим, що дозволить проводити бункерувальні операції флоту, тобто заправляти їх пальним прямо біля портів Рені та Ізмаїл. Це підвищить швидкість та значно полегшить логістику експортно-імпортних вантажів”, — зауважив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Очільник уряду наголосив, що нові логістичні маршрути та збільшення експортного потенціалу України є актуальним питанням сьогодення. Від початку війни зроблено чимало в цьому напрямку: укладено транспортний безвіз із ЄС, анульовано мита й квоти на українську продукцію при експорті до Євросоюзу, Канади та Великої Британії, відкрито нові пункти пропуску на західному кордоні України.

Міністерство інфраструктури оцінює потребу в інвестиціях у проекти із збільшення пропускної спроможності портів на Дунаї у $200 млн. Модернізація портів дозволить збільшити їх потужності до 25 млн тонн вантажів на рік.

За даними МІУ, українські порти на Дунаї у червні 2022 року збільшили обробку вантажів порівняно з березнем, коли розпочалося військове вторгнення Росії, в 3,7 разу — до 1,4 млн тонн.
 

Ще на цю тему