Польща просуває у ЄС санкції проти нафтопровідної нафти, російського газу та ІТ-компаній - ЗМІ

15:40 19.07.2022

За інформацією польського агентства PAP, Польща під час обговорень щодо наступних санкцій ЄС проти Росії висловлюється за розширення їх на російський газ та решту нафти.

Про це йдеться у матеріалі PAP за 18 липня, пише Європейська правда.

Міністр закордонних справ Збігнєв Рау відкрито заявляв про необхідність санкцій проти усіх компаній, які напряму або опосередковано причетні до російської агресії, а також продукції подвійного призначення.

Джерелам агентства також стало відомо, що Польща піднімає питання про трубопровідну нафту - або принаймні дуже високі тарифи на неї, решту російських банків, російський газ - передусім скраплений, ІТ-сферу і дорожний та морський транспорт.

Також висувалася ідея про ембарго на продукцію, яку можна безпроблемно імпортувати від інших виробників, як сталь, бітум, меблі. У польській дипломатії висловлюють думку, що газове ембарго варто обговорювати до того, як РФ сама зупинить постачання газу до Європи, що може статися у найближчі тижні.  

Нагадаємо, 15 липня Єврокомісія схвалила спільну пропозицію щодо сьомого пакета санкцій проти РФ, нові обмеження передбачають часткову заборону ввезення російського золота та більший контроль за експортом подвійного використання та передових технологій.
 

Ще на цю тему