Військові стежать за переміщенням кораблів рф із Севастополя до Новоросійська

16:00 18.07.2022

Кількість російських десантних кораблів в акваторії Чорного моря збільшилася до чотирьох, вони перебувають далі від досяжності українських засобів ураження, ближче до тимчасово окупованого Криму.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформ.

«Станом на сьогоднішній ранок десантних кораблів побільшало, їх вже чотири, але тим не менш, кораблі тримаються у ракетнобезпечній акваторії,.. щоб наші засоби ураження не могли їх досягнути. Вони відтісняються ближче до тимчасово окупованого Криму і звідти ведуть своє спостереження», - сказала Гуменюк.

Коментуючи передислокацію кораблів рф з Севастополя до Новоросійська, речниця зауважила, що спостерігається рух сил ворожого флоту.

«Але що саме за цим криється, ми ще дорозвідуємо, вивчаємо, тому що це може бути як приховування від засобів нашого ураження, так і маневрування для підготовки якогось свого маневру або бойового наступу. Тому ми відстежуємо, контролюємо», - запевнила Гуменюк.

Ще на цю тему