Подалі від енергокризи: греки запрошують німців на зимівлю

12:20 15.07.2022

Греція запрошує до себе на зимівлю німців, які переживають шок і страх перед високими цінами на енергоносії.

Про це йдеться в публікації видання Bild, пише Європейська правда.

Схоже, туристична індустрія та місцеві чиновники Греції креативно підійшли до переваг, які можуть отримати від теперішньої енергетичної кризи.

«Восени та взимку ми, греки, будемо раді вітати німецьких пенсіонерів, які хочуть випробувати "середземноморську зиму" з грецькою гостинністю, м'якою погодою та високоякісними послугами», - сказав виданню міністр туризму Василіс Кікіліас.

«Послання: якщо життя в Німеччині вам не по кишені, якщо ви боїтеся зими з холодним опаленням, вам варто приїхати до Греції», - інтерпретує Bild запрошення грецького міністра.

Мер портового міста Ханья на Криті Панайотіс Сімандіракіс зазначив, що «ми запрошуємо кожного німця, який хоче переїхати сюди цієї зими - подалі від кризи». 

«Ханья - ідеальне місце, щоб пережити кризову зиму: теплі, доброзичливі люди і, мабуть, найкращий клімат у цілій Європі. Нам не потрібне опалення в будинку", - сказав він, запевнивши, що "жоден німець не замерзне у Греції».

За оцінками енергетичного регулятора Німеччини, щомісячні рахунки за опалення можуть потроїтися наступного року через значне скорочення імпорту російського газу.

Російський енергетичний гігант Газпром заявив у середу 13 липня, що не може гарантувати функціонування газопроводу Північний потік, який постачає газ до Німеччини.
 

Ще на цю тему