Пропагандистський підсанкційний канал Russia Today відкриє представництво в Сербії

20:40 14.07.2022

Російський державний телеканал Russia Today відкриє своє представництво в Сербії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія N1.

Те, що відкриття цього каналу готується, підтвердила Любінка Мілінчич, головний і відповідальний редактор Sputnik Srbija.

"Так, правильно. Він не почне працювати в Сербії зараз, але це готується", – сказала вона.

За інформацією сербського порталу Nova.rs, главою цього телеканалу буде дочка Мілінчич, але вона не підтвердила і не спростувала цю інформацію.

Рада ЄС ще в березні вирішила призупинити мовлення російських державних ЗМІ Russia Today і Sputnik на території всього Євросоюзу. Санкції поширюються на всі засоби передачі та розповсюдження, такі як кабельне, супутникове, IPTV, платформи, веб-сайти та додатки, а всі відповідні ліцензії, дозволи та угоди про розповсюдження призупинено, заявили в Раді ЄС.

У Брюсселі оцінили, що ці два ЗМІ є важливими інструментами "підбурювання та підтримки російської агресії" проти України та становлять "значну та пряму загрозу громадському порядку та безпеці ЄС".

У минулий четвер Європейський парламент закликав Сербію терміново приєднатися до санкційних рішень Євросоюзу проти Росії.

ФГУП «Международное информационное агентство «Россия сегодня» (Russia Today) находится в санкционных списках Украины, ЕС, Канады, Великобритании.

Подробно про санкции можно посмотреть в Базе данных юридических лиц, в отношении которых введены санкции Украины, ЕС, Канады, Великобритании и США в связи с российской агрессией против Украины.

Ще на цю тему