Науседа сказав, скільки часу знадобиться ФРН, аби отримати «щеплення від москви»

07:20 13.07.2022

Німеччина зможе упродовж найближчого року-півтора досягти такого рівня економічної незалежності, що дасть їй змогу змінити політику щодо москви.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, таку думку в інтерв’ю LRT висловив президент Литви Гітанас Науседа.

“Німці сьогодні розв'язують проблеми, які в першу чергу пов’язані з тим, що потрібно дуже швидко досягти внутрішнього самозабезпечення. Так, їм потрібен довший перехідний період для поступової відмови від російського газу. Але генераційні потужності альтернативних джерел енергії, а також швидке будівництво терміналів зрідженого газу дозволили б значною мірою знизити напругу і пережити найскладніший період, я б сказав рік-півтора, упродовж якого Німеччина б стала витривалішою, й, сподіваюся, отримала дуже довготривале щеплення від росії”, - сказав Науседа.

За його словами, незабаром у Німеччині “не буде політиків, які через рік-півтора скажуть, що, знаєте, може, нам знову слід зміцнити зв’язки із росією, адже вона нібито змінилася чи пішла на певні поступки”.

“Литва пішла правильним шляхом (дотримуючись жорсткої політики стосовно росії - ред.) і чим швидше інші країни Західної Європи підуть цим шляхом, тим краще і легше буде всім”, - наголосив президент.

Ще на цю тему