Після указу Путіна про «паспортизацію українців» Кулеба закликав партнерів до нових санкцій і постачань зброї

07:40 12.07.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив указ Владіміра Путіна про спрощений порядок надання російського громадянства всім українцям і закликав партнерів відреагувати на ці дії.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву МЗС України.

«Українським громадянам не потрібне путінське громадянство, а спроби нав’язати його силою приречені на провал. Цей указ нікчемний і свідчить лише про загарбницькі апетити Путіна. Я переконаний, що Збройні Сили України покладуть їм край за належної підтримки партнерів», – зазначив Кулеба.

Він наголосив, що зараз критично важливо посилити допомогу Україні.

"Закликаю партнерів до жорсткої реакції на нові паспортні фантазії Путіна: терміново надати Україні більше важкого озброєння та запровадити нові економічні санкції проти Росії", – додав глава зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, президент країни-агресора Владімір Путін в понеділок підписав указ про спрощений порядок надання громадянства Росії для всіх українців.

МЗС України рішуче засудило цей крок і наголосило, що паспортизація українських громадян є юридично нікчемною та не матиме правових наслідків для України.

Ще на цю тему