Танкерні гіганти Frontline і Euronav уклали угоду про злиття

21:00 11.07.2022

Незалежні танкерні компанії Frontline і Euronav уклали угоду про об’єднання.

Як пише видання Порти України, про це повідомляє прес-служба Frontline.

Зокрема, рада директорів Frontline та наглядова рада Euronav одноголосно схвалили запропонований коефіцієнт обміну акціями — 1,45 акції Frontline за одну акцію Euronav. Угода закріплює основні аспекти раніше оголошеного переліку умов.

Таким чином, після усіх приватних придбань акцій Euronav в обмін на акції Frontline у травні і червні діючим акціонерам Euronav належатиме приблизно 55% об’єднаної групи, діючим акціонерам Frontline — приблизно 45%.

До завершення об’єднання обидві компанії виплатять дивіденди своїм акціонерам — у розмірі $0,09 на акцію Euronav та $0,15 на акцію Frontline. На коефіцієнт обміну акціями виплата дивідендів не матиме впливу.

Об’єднана група буде називатися Frontline, буде зареєстрована та розташована на Кіпрі, а також продовжуватиме працювати з різних офісів у Європі та Азії, включаючи Бельгію, Норвегію, Великобританію, Сінгапур та Грецію”, — сказано у повідомленні.

Об’єднану групу очолить Х’юго Де Ступ як головний виконавчий директор (нині обіймає посаду головного виконавчого директора Euronav).

Після завершення тендерної пропозиції об’єднана група буде зареєстрована на біржах Euronext Brussels, OSE и NYSE.

Frontline (штаб-квартира — Осло) володіє та керує флотом з 18 танкерів VLCC (ще п’ять мають бути поставлені у 2022 році), 29 танкерів Suezmax і 20 танкерів LR2/Aframax.

Euronav (штаб-квартира — Антверпен) володіє та керує флотом з двох суден V-Plus, 40 VLCC (ще три будуються), 24 Suezmax (ще три будуються) і двома суднами FSO за довгостроковими контрактами.

Вперше Frontline і Euronav оголосили про свій намір об’єднатися 7 квітня 2022 року.
 

Ще на цю тему