Окупанти переводять студентів Азовського морського інституту з Маріуполя до нелегітимного університету Севастополя

19:30 09.07.2022

Днями підконтрольні окупантам ЗМІ повідомили, що у Маріуполі відновлюється робота Азовського морського інституту. 

Проте їхні плани змінилися, і тепер студентів АМІ переводять до університету в окупованому Севастополі. У майбутньому АМІ може стати філією СевДУ, пише cайт города Маріуполя 0629.

Як повідомив підконтрольному кремлю агентству ТАРС ректор Севастопольського держуніверситету Володимир Нечаєв, будівлі вузу в Маріуполі потрібний ремонт, це питання поки що вирішується. За його словами, ймовірно, після відновлення навчальний заклад стане філією СевДУ.

«У Маріуполі працювала філія українського вишу ОНМА, яка готувала морських фахівців. Після звільнення міста керівництво цієї філії звернулося до Мінобрнауки з проханням визначити російський виш, який їх куруватиме — їм рекомендували співпрацювати з нами. Зараз ми тимчасово заберемо їхніх студентів та викладачів», — сказав В.Нечаєв і зазначив, що СевДУ обрано, оскільки вже веде підготовку з морських спеціальностей.

Раніше окупанти заявили, що Азовська морська академія відновила роботу у Маріуполі та відкрила набір студентів на новий навчальний рік. Проте в АМІ НУ «ОМА» категорично спростували цю інформацію та заявили, що вищий навчальний заклад тимчасово переїхав до Одеси і продовжить навчання студентів на базі Одеської морської академії, нагадує видання.

У лютому 2017 року Міністерство освіти і науки України анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, які розташовані на непідконтрольній території Донецької та Луганської областей, а також на тимчасово окупованих територіях Криму. Таким чином, вузи, які продовжили працювати на окупованих та анексованих територіях, є нелегітимними та не мають права здійснювати освітню діяльність. Дипломи, видані цими навчальними закладами, також є нелегітимними.
 

Ще на цю тему