Кулеба обговорив із Блінкеном і Бербок прискорене отримання Україною важкої зброї

10:40 07.07.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в середу провів телефонні розмови з американським і німецькою візаві – Ентоні Блінкеном і Анналеною Бербок – напередодні зустрічі глав МЗС «Групи двадцяти».

Про це повідомляє Європейська правда.

За словами Кулеби, з державним секретарем США він домовився привертати увагу до російської агресії на зустрічі «Групи двадцяти» і не дати Росії поширювати брехню.

«Вдячний за військову допомогу США. Ми скоординували кроки для пришвидшення постачання важкого озброєння Україні від США та інших партнерів»", – зазначив глава українського МЗС.

Із міністеркою закордонних справ Німеччини Кулеба домовився про подальший тиск на Росію, а також скоординували кроки для розблокування експорту українського продовольства.

«Я наголосив на нагальній потребі збільшити постачання німецьких самохідних артилерійських установок і ракетних систем залпового вогню Україні», – зазначив Кулеба.

Зустріч глав МЗС «Великої двадцятки» пройде на острові Балі 7-8 липня.

Держсекретар США Ентоні Блінкен не планує переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на міністерській зустрічі G20.