Проєкт «роснєфті» з розробки нафти в Арктиці зупинився через санкції

15:20 06.07.2022

Найбільший проєкт росії з розробки нафти ПАТ «Нафтова компанія «Роснафта», який інвестори оцінили в 70 млрд євро, зупинився через накладені Заходом санкції.

Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак у Telegram, інформує УНН

«Великий проект розробки нафти в Арктиці «Восток Ойл» російської «роснєфті» зупинився через санкції. До кінця десятиліття там планувалося видобувати 2% нафти у світі», - ідеться в повідомленні Єрмака.

За інформацією Єрмака, за прогнозами запустити його не вийде до 2029 року, хоча запуск планувався у 2024-му.

«Газове ембарго - це головна річ, яка має бути у сьомому санкційному пакеті ЄС. Також необхідно обмежити весь імпорт нафти», - підсумував він.

росія заробила 93 мільярди євро за перші 100 днів війни проти України, продаючи своє викопне паливо країнам по всьому світу. Підрахунки провело видання Sky News. Згідно з звітом Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), на ЄС припадає 61% російського експорту викопного палива.

Лідери країн "Групи семи" (G7), за повідомленнями, мали доручити міністрам вивчити питання щодо встановлення обмеження ціни на російський газ, а також мають намір оголосити про зусилля щодо обмеження цін на нафту з рф.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему