Скорочення високоточної зброї. РФ могла завдати удару по Кременчуку ракетою Х-32, модернізованою версією Х-22 – британська розвідка

16:30 02.07.2022

Росія продовжує використовувати протикорабельні ракети повітряного базування як другорядну роль для наземних атак, ймовірно, через скорочення запасів більш точної сучасної зброї.

Про це повідомили у розвідці Великої Британії, пише НВ.

Аналіз записів з камер відеоспостереження показує, що швидше за все, 27 червня 2022 року торговий центр у Кременчуці РФ вразила ракетою Х-32. Це модернізована версія ракети радянських часів Х-22 «Кухня», повідомляють розвідники.

«Хоча Х-32 має кілька покращених характеристик порівняно з Х-22, вона, як і раніше, не оптимізована для точного ураження наземних цілей, особливо в міських умовах. Це значно збільшує ймовірність побічної шкоди під час націлювання на забудовані райони», – йдеться у повідомленні.

Подальші удари 30 червня 2022 року на Одещині, ймовірно, РФ завдала ракетами Х-22 «Кухня».

«Ця зброя ще менш точна і непридатна для точкових ударів, і майже напевно неодноразово призводила до жертв серед цивільного населення в останні тижні», – заявили в британській розвідці.

Також за їхньою інформацією, російські війська продовжують досягати незначних успіхів у районі Лисичанська, по району продовжуються авіаційні та артилерійські удари. Українські сили, певно, продовжують блокувати російські сили на південно-східній околиці Лисичанська.

Ще на цю тему