Через United24 вже зібрали понад $62,8 мільйона, найбільше донатять на оборону і розмінування

14:40 28.06.2022

Упродовж неповних двох місяців діяльності на платформу United24 надійшло понад 62,8 млн доларів з України, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Франції, Канади, Великої Британії, а найпопулярнішим напрямком донатів є оборона і розмінування

Про це Укрінформ повідомила команда проєкту.

«За неповні два місяці роботи фандрейзингової платформи United24 донори з усього світу зробили благодійні внески на загальну суму 62 864 493 доларів. Найбільша кількість пожертв надійшла з США, Німеччини, Франції, Канади, Великої Британії та України. Найпопулярніший напрям внесків — «Оборона та розмінування», - розповіли в команді.

Зазначається, що найохочіше на армію донатять саме українці (70% від загальної кількості пожертв), зберігаючи паритет в напрямах медицини та відбудови країни (15% на кожен).

Наступні за активністю допомоги українській армії – британці, французи та канадці (по 60% від усіх донатів). Американці жертвували на оборону 50%, а німці – 25%, віддаючи перевагу медичному напрямку, на який надійшло 65% пожертв.

«На сьогодні до United24 долучилися мешканці 89 країн. Ми бачимо їхню підтримку не лише у цифрах аналітики на сайті платформи. Люди у різних куточках планети створюють власні мініфандрейзинги та ініціативи, щоб зібрати кошти для перемоги України. Це і менеджерка американського готелю, яка розмістила інформацію про United24 із закликом донатити на стійці реєстрації. І громада канадського міста Егенвіль, яка організувала благодійний аукціон, де було зібрано 90 000 канадських доларів на медичну допомогу через United24. Ми надзвичайно вдячні за всі вияви підтримки, що надходить звідусіль», - розповіла координаторка United24 Ярослава Гресь.

Також в United24 з’явились 323 благодійні підписки на загальну суму $24 000 щомісяця. Найбільші з них складають 500 злотих щомісяця та 250 доларів щотижня, а найменша – 5 доларів на тиждень.

Ще на цю тему