Пентагон замовив зенітно-ракетні комплекси NASAMS для України

07:30 28.08.2022

Оборонне відомство США уклало контракт із компанією Raytheon Missiles & Defense на виготовлення зенітно-ракетних комплексів NASAMS для України.

Сума контракту перевищує 182 млн доларів, повідомляється на сайті Міноборони США, передає Укрінформ.

«Компанія Raytheon Co…отримала контракт із фіксованою ціною на суму 182 295 333 дол. США щодо закупівлі національних передових ракетних систем «земля-повітря» (NASAMS)... Роботи виконуватимуться в Тьюксбері, штат Массачусетс, з орієнтовною датою завершення 23 серпня 2024 року. На момент укладання контракту було виділено кошти з Ініціативи сприяння безпеці України на 2022 фінансовий рік у розмірі 182 295 333 доларів США», - йдеться у повідомленні.

Raytheon своєю чергою уточнює, що NASAMS будуть передані Україні у відповідь на потреби країни захищатися від повітряних загроз.

«Raytheon Missiles & Defence та наші партнери наполегливо працюють над тим, щоб швидко передати цю важливу, перевірену систему протиповітряної оборони, щоб допомогти українцям захистити свою Батьківщину», — сказав президент Land Warfare & Air Defence Том Лаліберті. Він зазначив, що «Україна приєднається до дюжини країн по всьому світу, які покладаються на NASAMS, щоб перемогти безліч загроз, включаючи крилаті ракети, літаки та безпілотні системи».

Розроблений і створений разом із норвезькою Kongsberg Defense & Aerospace NASAMS складається з радара Sentinel, удосконаленої ракети "повітря-повітря" середньої дальності та центру розподілу вогню KDA. NASAMS надає захисникам ППО адаптовану, найсучаснішу систему захисту, яка може максимізувати здатність ідентифікувати, вражати та знищувати ворожі літаки, безпілотні літальні апарати та крилаті ракети.

Корпорація Raytheon Technologies є аерокосмічною та оборонною компанією, яка надає передові системи та послуги для комерційних, військових та державних клієнтів у всьому світі.

Ще на цю тему