Перед Днем кримськотатарського прапора загарбники залякують активістів – Чубаров

08:10 26.06.2022

У тимчасово підконтрольному росіянам Криму більш як 50 активістів отримали попередження від влади щодо участі в "екстремістських акціях" до Дня кримськотатарського прапора.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє Укрінформ.

"У Криму більш як 50 наших активістів, включаючи членів Меджлісу кримськотатарського народу, отримали "застереження": окупаційна влада попередила, що має дані про проведення "акцій екстремістського напрямку", приурочених до Дня кримськотатарського прапора. Пишуть: "ви (прізвище людини) є одним із ініціаторів такого екстремізму, і тому ми вас попереджаємо". Тобто залякують людей", - зазначив Чубаров.

При цьому він наголосив, що є дуже багато активістів кримськотатарського руху, які нічого не бояться, виходять на площі, пікетують будівлі фсб росії, щоб дізнатися про долю незаконно затриманих.

"У Криму всі знають – якщо людину заарештували і добу чи більше невідомо, де вона знаходиться, значить, її катують", – зауважив Чубаров.

Він також зазначив, що в Криму випадки затримань ретельно відстежуються, а от ситуація в нещодавно захоплених російськими військами Запорізькій і Херсонській областях набагато складніша. Про долю деяких затриманих там не вдається нічого дізнатися з травня. Люди там не мають досвіду дій в таких обставинах, часто бояться розповідати про російські репресії і злочини. А без об'єктивної інформації українській владі складно допомогти своїм громадянам.

Ще на цю тему