Думка: Крим може бути звільнений раніше за інші регіони України

11:30 25.06.2022

Збройні сили України можуть розпочати звільнення Криму до відновлення контролю над іншими захопленими регіонами.

Таку думку в інтерв'ю Крим.Реалії висловив український військовий експерт Олег Жданов.

На його думку, операція в Криму може розпочатися в разі успішного просування української армії вздовж чорноморського узбережжя.

«Якщо буде успішним просування наших військ уздовж узбережжя, ми зможемо відразу заходити до Криму, не чекаючи, припустимо, підходу наших військ до кордонів Ростовської області. Тоді є можливість частину сил і засобів направити до Криму, тим більше, що там сьогодні кількість військ не така велика, як це було на початку вторгнення. Усі війська перебувають на півдні України. Вони використовують Крим як транзит, як ремонтну базу та базу постачання південного угруповання російських військ», – каже експерт.

Початку такої операції має передувати формування угруповання, сил якого має вистачити для повернення контролю над Кримом. На думку Олега Жданова, наразі Україна не має вусвоєму розпорядженні достатнього для цього технічного ресурсу.

«Необхідний такий ресурс, щоб ми змогли сформувати достатнє угруповання. Він повинен обчислюватися сотнями одиниць кожного виду озброєння – танки, артилерія, бойові броньовані машини тощо. Коли все це буде, ми зможемо говорити про формування угруповання військ, яке проводитиме контрнаступальну операцію», – каже Жданов.

Ще на цю тему