Посол ЄС – Лаврову: Ми прагнемо підтримати Молдову в її спробах стати ще кращими 

16:00 18.06.2022

Очільник представництва ЄС у Молдові Яніс Мажейкс у п'ятницю відповів на слова міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова про те, що Захід нібито намагається зробити з Молдови «другу Україну».

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на NewsMaker.

«Зазвичай ми не коментуємо заяви міністра закордонних справ Росії. Однак я хотів би тут чітко заявити: ЄС не робить жодних спроб перетворити Молдову на другу Україну. Ми прагнемо підтримати Молдову в її спробах стати ще кращими», – наголосив Мажейкс.

Він додав, що ЄС виступає за ті цінності, які також підтримує молдавський народ, що проголосував за представників, які виступають за реформи та Європу. І Брюссель готовий підтримати Молдову на цьому шляху.

Нагадаємо, кілька днів тому Лавров заявив, що Молдову нібито намагаються перетворити у «другу Україну». Він додав, що більшість населення Молдови проти вступу країни до ЄС, і стверджує, що країна «розігрує роль».

У п'ятницю, 17 червня, Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Молдові європейську перспективу та статус кандидата на вступ до Євросоюзу, як і Україні.

Офіційне рішення щодо статусу мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.
 

Ще на цю тему