У експрем'єра Криму під час обшуку вилучили археологічних скарбів більше, ніж є в Національному музеї

12:20 16.06.2022

У колишнього нардепа та прем'єр-міністра Криму Валерія Горбатова вилучено скарбів, які перевищують колекцію Національного музею історії України

Про це пше Цензор.НЕТ з посиланням на Історичну правду.

В одному з офісів у центрі Києва правоохоронні органи виявили велику колекцію нелегально добутих археологічних пам'яток та інших цінностей. Обшук триває уже понад добу.

Наразі відомо про 240 акінаків - скіфських мечів, візантійські мечі, яких взагалі нема в українських музеях. Для порівняння - у Національному музеї історії України зберігається лише близько 100 таких предметів. В окремій кімнаті - монети античного періоду.

Найімовірніше, що акінаки та інші артефакти знайдені «чорними копачами» у Криму. Зберігались вони у поганих умовах, а тому потребують детального опису, реставрації та переміщення в нормальні умови зберігання.

Власником колекції є Валерій Горбатов, голова Ради міністрів Автономної республіки Крим у 2001-2002 рр., народний депутат в 1994—2006 рр., член Селянської партії, Народно-демократичної партії, Трудової України, Відродження регіонів, Єдиної України, СДПУ(О), СПУ, Нашої України та Партії захисників Вітчизни.
 

Ще на цю тему