В ЄС занепокоїлися безпекою зроблених на Заході літаків, які продовжує експлуатувати РФ

20:00 15.06.2022

Головний регулятор авіаційної безпеки Європейського Союзу заявив у вівторок, що він "дуже стурбований" безпекою літаків західного виробництва, які продовжують літати в Росії без доступу до запасних частин і належного технічного обслуговування.

Про це повідомляє Reuters.

Європейський Союз і Сполучені Штати вирішили обмежити доступ Росії до запчастин після її вторгнення в Україну.

"Це дуже небезпечно", – сказав Патрік Кі, виконавчий директор Агентства авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA), додавши, що регулятори не мають даних про багато літаків, які літають в Росії або про те, чи виникали в них проблеми з безпекою в останні місяці.

Кі сказав, що регулятори могли б робити винятки з санкцій для Росії "у кожному конкретному випадку у разі обґрунтування, чому потрібно експлуатувати саме цей тип літаків".

Він додав, що виступає за такий варіант, якщо це потрібно "з гуманітарних міркувань... але тоді це не повинно стати нормою".

За його словами, з часом ризики зростають. Він сказав, що є повідомлення про те, що Росія буде змушена розбирати одні літаки, щоб продовжити роботу інших.

На початку березня Boeing і Airbus заявили, що призупинили постачання запчастин російським перевізникам.

У квітні Федеральне авіаційне управління (FAA) знизило свій рейтинг безпеки польотів для Росії, заявивши, що Федеральне агентство повітряного транспорту країни не дотримується стандартів безпеки Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

Сполучені Штати в березні заборонили російським авіакомпаніям перебувати в американському повітряному просторі, приєднавшись до Європейського Союзу та Канади.

Теми:

Ще на цю тему