У правлячій партії Грузії заявляють, що рахунки її засновника нібито вже під санкціями

13:00 13.06.2022

Лідер правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе заявив, що рахунки її засновника, мільярдера Бідзіни Іванішвілі нібито вже під західними санкціями.

Як повідомляє «Новости-Грузия».

Нагадаємо, 9 червня Європарламент схвалив резолюцію щодо проблем зі свободою ЗМІ у Грузії, у якій, серед іншого, закликає до санкцій проти олігарха Бідзіни Іванішвілі у зв’язку з його негативним впливом на демократичні процеси у Грузії. У "Грузинській мрії" одразу різко розкритикували резолюцію та пов’язали її з лобізмом "друзів Саакашвілі".

"Кілька днів тому адвокат пана Бідзіни Іванішвілі Віктор Кіпіані сказав, що його рахунок зупинений, два місяці не відбувається перерахувань. Тобто на практиці виходить, що санкції і так діють, це реальність", - заявив Кобахідзе в інтерв’ю "Імеді". 

Він додав, що Іванішвілі "вже зіштовхувався з такими процесами і не злякався, а зараз хтось хоче налякати його якимись записами та погрозою санкцій".

Кобахідзе зазначив, що коли Іванішвілі прийшов у 2011 році у політичне життя Грузії, то тодішня влада також "заарештовувала його рахунки і супутникові тарілки".

"Зараз люди, які дотримуються тієї ж лінії, знову кажуть про арешт рахунків і конфіскацію власності. За 11 років вони навіть не змінили почерк", - заявив лідер "Мрії". 

Він повторив різку критику на адресу резолюції Європарламенту, заявивши, що вона "не має нічого спільного з Євросоюзом і цінностями, на яких він свого часу був заснований". 

Зазначимо, цього тижня очікується висновок Єврокомісії щодо заявок на вступ до ЄС України, Грузії та Молдови. 

У суботу прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що чекає на "справедливе рішення" у відповідь на заявку на вступ в ЄС і пообіцяв "сказати все", якщо країна не отримає статус кандидата.

Ще на цю тему