Чорне море сьогодні є найнебезпечнішим морем у світі = Зеленський

08:30 12.06.2022

Чорне море сьогодні є найнебезпечнішим морем у світі, і відповідальність за це повністю лежить на Росії. 

Президент України Володимир Зеленський закликав світ зламати здатність Росії і будь-якої іншої країни світу блокувати моря і знищувати свободу судноплавства, інформує Інтерфакс-Україна.

«Росія хоче позбавити народи світу впевненості в свободі судноплавства, впевненості в цій базовій свободі миру і процвітання в кожному куточку нашої планети. Росія своїм флотом заблокувала наші порти в Чорному морі. Російські війська нападали на мирні торговельні судна і направляли ракети на нашу портову інфраструктуру», - заявив Зеленський під час виступу по відеозв'язку на 19-му Азійському саміті з безпеки Shangri-La Dialogue. 

Президент також наголосив: «Російське керівництво прагне відкинути всі досягнення історичного розвитку людства, зокрема ту систему міжнародного права, яка у нас є сьогодні. І хоче повернутися до життя 19 століття або навіть раніше, коли неможливо було забезпечити гармонійний розвиток і благополуччя мільярдів людей. Ми повинні зупинити війну, яку ця держава почала проти моєї держави, намагаючись повернути мир у старі часи, коли свобода народів і життя людей не мали ніякого значення».

Пропозиція Москви щодо розблокування українських портів та відновлення експорту зерна неприйнятна для України. Київ вимагає гарантій безпеки з боку НАТО та протикорабельних озброєнь.
 

Ще на цю тему