В Молдові прийшли з обшуками до журналіста, підозрюваного у пропаганді війни проти України

18:20 09.06.2022

У Молдові правоохоронці провели обшуки удома та затримали для допиту редактора порталу Gagauznews Нікалая Костиркіна за підозрою у пропаганді війни.

Про це повідомило молдовське видання Newsmaker, пише «Європейська правда».

Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю спільно з МВС та Службою інформації та безпеки провели обшуки в автомобілі та будинку журналіста. 

Його підозрюють у пропаганді військових дій та дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі. Підозрюваного відвели на допит.

Як повідомила прокуратура, підозрюваний через свої канали зв'язку регулярно публікував і розповсюджував пропагандистські матеріали та виступи, що виправдовують військову агресію Росії проти України та розпалюють ненависть та війну. 

Прокуратура також опублікувала відео з обшуку у будинку підозрюваного. На аудіо, опублікованому раніше прокуратурою, але яке вже видалили, чути, як чоловік розповідає про те, що буде, якщо "прийдуть наші".

"І коли прийдуть, скажуть: що ж ви молдовани з… навіть за себе постояти не можете, навіть свої погляди, якщо ви такі проросійські, не відстоювали ніяк ні перед ким. На фіг ви такі потрібні. Другий момент — я це розганятиму по союзних телеграм-каналах і ЗМІ. Підігріватиму ситуацію. Щоб у Росії читали, щоб у Росії знали. Так я зможу зробити свій внесок, як я смію сподіватися, щоб у вищих ешелонах російської влади почали зносити одні голови та ставити на їхнє місце інші. І щоб операція проходила ефективно", – заявив чоловік на записі.

Слід зазначити, що після початку війни в Україні Служба інформації та безпеки (СІБ) заблокувала сайт gagauznews.md за інформацію, що розпалює ненависть та війну.

Теми:

Ще на цю тему