В Україні до кінця війни заборонили пересування маломірних плавзасобів: де діє заборона

16:20 08.06.2022

Обласні військові адміністрації встановили додаткову заборону на пересування маломірних плавзасобів на весь період воєнного стану.

Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України, пише ZN.UA.

Зокрема, заборона стосується каскаду Дніпровських водосховищ.

"Враховуючи постійні військові дії, встановлено додаткову заборону на пересування маломірних плавзасобів на каскаді Дніпровських водосховищ (Київське, Канівське, Кременчуцьке, Кам’янське, Дніпровське та Каховське) на весь період воєнного стану", — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Державна прикордонна служба на такий же період встановила заборону пересування маломірних плавзасобів у Чорному морі, Дністровському, Будацькому лиманах, р. Дунай та р. Дніпро у межах Чернігівської області.

В Держрибагентстві закликали українців відповідально поставитись до встановлених обмежень й дотримуватись правил.

Як повідомлялося, під час дії воєнного стану будуть закриті пляжі та місця відпочинку на прибережних зонах у Миколаєві.

Також, на період дії воєнного стану заборонено використовувати плавучі засоби, встановлювати водні атракціони, облаштовувати місця для водних видів спорту чи фізкультурно-оздоровчих занять.

Крім того, на Одещині затверджено Інструкцію про порядок обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море та внутрішні води в межах Одеської області, де встановлено прикордонну смугу та контрольований прикордонний район.

Мале/маломірне судно – моторне судно з корпусом довжиною до 24 метрів та вітрильне судно з корпусом довжиною від 2,5 до 24 метрів валовою місткістю менш як 80 одиниць (за винятком суден, що перевозять понад 12 пасажирів, суден, що перевозять небезпечні вантажі, буксирів, штовхачів, криголамів, поромів, суден допоміжного та технічного флоту), а також водні мотоцикли (гідроцикли).
 

Ще на цю тему