Українське Дунайське пароплавство вдруге продало на «англійському аукціоні» послуги перевезення зерна з портів Рені та Ізмаїл

15:00 06.06.2022

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) вдруге реалізувало на «англійському аукціоні» (торги за відкритою процедурою) через електронний майданчик Prozorro.Sale послуги з перевезення зернових вантажів власним флотом за кордон з українських портів Рені та Ізмаїл на Дунаї.

Торги відбулися у п’ятницю, 3 червня. Продано всі 12 виставлених лотів, пише видання Порти України.

Учасниками торгів були від 5 до 7 компаній, залежно від лоту. У ході торгів кожна компанія могла зробити три підвищення ставки. У ході напружених торгів по кожному лоту було виявлено переможця.

Середня ставка переможців піднялася майже удвічі порівняно зі стартовою — з 2,254 млн грн до 4,237 млн грн (до €98,7 за тонну важкого зерна та €137,9 за тонну легкого зерна при середньостатистичній завантаженості баржі з €52,5 та €73,4 відповідно).

Завантаження барж здійснюватиметься в порту Ізмаїл або Рені 15-30 червня.

Результати торгів свідчать, що інтерес до дунайських перевезень зернових продовжує зростати. Аграрії пересвідчились, що логістичний маршрут працює, а УДП виконує зобов’язання”, — заявив в.о. генерального директора ПрАТ «УДП» Дмитро Москаленко.

Він прогнозує, що у подальшому ціни на послуги з перевезення зернових стабілізуються.

Ми продовжуємо докладати максимум зусиль для збільшення кількості нашого флоту. Всі ремонті бази УДП повністю завантажені. Протягом квітня ми поставили під український прапор 23 критих баржі. У травні додалось ще 12 барж, які в найближчий час отримають документи Регістру судноплавства України та почнуть працювати. Збільшення пропозиції флоту стабілізує ціни”, — наголошує очільник підприємства.

На «англійському аукціоні» 20 травня УДП реалізувало також 12 лотів послуги з перевезення зернових вантажів власним флотом з українських портів Рені та Ізмаїл на Дунаї. Середня ставка переможців (у перерахунку на тонну важкого зерна) піднялася більш ніж удвічі порівняно зі стартовою: у перевезеннях із Рені — до €76 зі стартової €34, з Ізмаїлу — до €87 зі стартової €36.
 

Ще на цю тему