Країни ЄС не змогли досягти домовленості щодо ембарго на російську нафту – Reuters

08:01 30.05.2022

Уряди країн Євросоюзу не змогли дійти згоди про ембарго на російську нафту в неділю, але продовжать переговори в понеділок вранці, прагнучи підготувати угоду до саміту ЄС у понеділок вдень, заявив офіційний представник ЄС в коментарі Reuters, інформує УНН.

Пропозиція, що обговорюється зараз серед країн ЄС, передбачає заборону на постачання російської нафти в ЄС морем до кінця року, але передбачає виняток для нафти, що поставляється російським трубопроводом "Дружба", який забезпечує Угорщину, Словаччину та Чехію.

"Сьогодні серед послів ЄС немає згоди щодо 6-го пакету санкцій щодо росії. Вони знову зустрінуться завтра вранці. Це не тільки проблема нафтового ембарго і, зокрема, Угорщина просить про додаткові винятки, але є і ті, хто не згоден з пропозицією про заборону громадянам з росії купувати нерухомість в ЄС", – повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Єврокомісія в рамках шостого пакету санкцій проти рф, що готується, планує заборонити імпорт усієї російської нафти в ЄС, відключити три великі російські банки від SWIFT і заборонити мовлення в ЄС трьох російських каналів.

В той же час, в Угорщині заявили, що не підтримуватимуть шостий пакет санкцій проти росії від Європейської комісії, якщо країни Європейського союзу не зроблять виключення з ембарго на постачання російської нафти для країн, які імпортують російську нафту трубопроводами.

Раніше прем'єр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що країні потрібно п'ять років для відмови від російської нафти. Він також заявив, що відкидає нинішні пропозиції ЄС щодо заборони на постачання російської нафти до ЄС і порівняв втілення такого кроку в життя із застосуванням "ядерної бомби" проти угорської економіки.

Теми:

Ще на цю тему