Провідний нафтотрейдер Китаю зафрахтував щонайменше 10 танкерів для перевезення російської нафти

20:00 28.05.2022

Китайський нафтоторговельний гігант Unipec значно збільшив кількість зафрахтованих танкерів для перевезення російської нафти ESPO з далекосхідного порту Козьміно. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами трейдерів і суднового брокера, China International United Petroleum & Chemical Co., більше відома як Unipec, цього місяця зафрахтувала щонайменше 10 танкерів для транспортування нафти ESPO з Козьміно. Таким чином, кількість зафрахтованих суден збільшиться в п’ять разів порівняно з минулим місяцем, свідчать дані аналітичної компанії Vortexa.

Серед зафрахтованих суден – танкери класу Aframax і два супертанкери, включаючи Yuan Qiu Hu, який нещодавно приймав вантажі ESPO у морі поблизу Південної Кореї. Російський сорт зазвичай транспортують до Китаю прямим п’ятиденним маршрутом, при цьому не зрозуміло, чи всі зафрахтовані танкери будуть доставляти нафту до китайських портів.

Китай став охочим покупцем російської нафти, у той час як інші уникають цього ресурсу через вторгнення в Україну. Хоча нова хвиля коронавірусу знизила попит у Китаї, місцеві покупці почали скуповувати російську нафту через привабливу ціну.

Теми:

Ще на цю тему