У Литві зібрали вже 3,3 млн євро на Байрактар для України. Підключилася навіть експрезидентка Грибаускайте

08:00 28.05.2022

Литовський телеведучий, засновник Laisvės TV і громадський діяч Андрюс Тапінас, який проводить кампанію зі збору коштів на придбання Bayraktar TB2 для українських військових, зібрав уже понад 3,3 млн євро.

О 17:15 27 травня журналіст повідомив у Facebook, що зібрано вже 3 301 216 євро із запланованих 5 млн, гроші надходять зі швидкістю близько 1500 євро на хвилину, пише НВ.

Тапінас наголосив, що так Литва не лише купує Байрактар, а привертає увагу світової спільноти та показує приклад, піднімає бойовий дух українців і демонструє, як литовці підтримують український народ. Кампанія зі збору розпочалася 25 травня.

До збору коштів приєдналася навіть попередня президентка Литви Даля Грибаускайте.

Журналіст раніше отримав згоду від влади Литви і Туреччини на придбання Байрактару, який він назвав «жахливим вбивцею російської армії». Ініціативу також підтримав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Нагадаємо, Андрюс Тапінас має намір придбати у Туреччині Bayraktar для України. На здійснення цього задуму потрібно п'ять мільйонів євро. За два дні - збір стартував 25 травня = вдалося зібрати більше половини необхідної суми.

Ще на цю тему