Посол України закликав Туреччину перекрити рух російських суден з вкраденим українським зерном

15:00 19.05.2022

Посол України в Туреччині Василь Боднар закликав перекрити рух суховантажів із зерном, вкраденим в Україні.

Боднар наголосив, що російські окупанти вже вкрали в Україні щонайменше 400-500 тис. тонн зерна загальною вартістю понад $100 млн. Вкрадене зерно вантажать на судна в окупованому Криму, після чого ті вирушають на пошуки порту на Близькому Сході, який погодиться прийняти контрабанду, пише видання Порти України.

Я закликаю відповідні органи влади вжити заходів, щоб не допустити входження цих суден у турецькі порти та проходження через турецькі протоки”, — заявив посол України у своєму дописі в Twitter.

Раніше Міністерство закордонних справ попередило країни-споживачі, що партії зерна, які продає Росія, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте мародерством російських військових в Україні.

В середині травня в сирійському порту Латакія був помічений балкер «Матрос Позынич», який є одним із трьох суден, що використовуються російськими окупантами для вивезення вкраденого в Україні зерна. Це судно 30 квітня вийшло із Севастополя в анексованому Росією Криму, прямуючи до порту Олександрія, але змушене було змінити курс після того, як єгипетський порт не прийняв судно після попередження української влади про те, що зерно було вкрадено.
 

Ще на цю тему