Україна перемогла на «Євробаченні-2022»

15:00 15.05.2022

У Турині завершився фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2022». Переможцем цього року став гурт Kalush Orchestra, який представляв Україну з піснею Stefania, присвяченій мамі соліста колективу Олега Псюка.

Україна здобула в сумі 631 бал, при цьому 439 балів віддали глядачі, пише ZN.UA.

«Ця перемога – кожного українця. Слава Україні!», - заявив Псюк, отримуючи нагороду. Під час свого виступу гурт закликав допомогти Україні та врятувати Маріуполь та "Азовсталь". Після цього виникли побоювання, що гурт можуть дискваліфікувати, оскільки політичні гасла та заклики на «Євробаченні» заборонені. Але Європейська мовна спілка заявила, що вважає заклики до миру від Kalush Orchestra та інших учасників гуманітарними, а не політичними висловлюваннями.

Друге місце посів представник Британії Сем Райдер, а третє – представниця Іспанії Шанель.

Український гурт Kalush Orchestra, після перемоги на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення 2022, відповіли на запитання журналістів. Під час пресконференції, фронтмен гурту Олег Псюк заявив, що попри загрозу дискваліфікації, не міг не скористуватися нагодою і закликав світ допомогти врятувати захисників Маріуполя.

«Для мене це важливіше ніж дискваліфікація. Такий шанс я б собі не пробачив втратити. Я дуже сподіваюсь, що хоч одна людина, яка побачила це зможе нам допомогти" - заявив співак. "Це велике лихо нашої країни, понад тисячу людей оточили з усіх боків і вони не можуть ніяк вийти. Тому ми просимо країни долучитися, щоб допомогти людям вийти».

Лідер гурту Kalush закликав глядачів, світову спільноту, не закривати очі на цю проблему. Говорити, писати, звертатися до керівництва своїх країн із закликом посприяти вирішенню проблеми евакуації українських захисників.

Нагадаємо, рішення про те, що нашу країну на «Євробаченні» цього року представить гурт Kalush Orchestra, було ухвалено 22 лютого.
 

Ще на цю тему