Штати в ООН: Брехня росії на весь світ вийшла за межі людського розуміння

14:43 06.05.2022

Дедалі масштабніша брехня росії на міжнародній арені, у тому числі в ООН, стосовно її агресії проти України, виходить за межі людського розуміння та здорового глузду.

Про це заявила під час засідання Радбезу ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Уркінформу.

«росія неодноразово брехала в Раді Безпеки ООН, поширювала теорії змови й дезінформацію, і щоразу ця брехня ставала дедалі більшою», - наголосила представниця Сполучених Штатів.

Вона нагадала, як лише три місяці тому постпред росії при ООН стверджував, що його країна не мала намірів вторгатися в Україну, і зараз у рф заявляють, що вторгнення ніколи не відбувалося.

«Вони навіть заявляють, що Україна атакує сама себе, скидає бомби на свої будівлі, на своїх людей та нападає на свою демократію. Це брехня протирічить будь-якій логіці, здоровому глузду. росія займається чистою дезінформацією», - сказала Томас-Грінфілд.

Дипломат указала, що правда дуже добре відома всім: саме кремль є єдиним винуватцем війни в Україні.

«Тож складно зрозуміти, чому деякі члени Радбезу продовжують закликати «всі сторони» (в тому числі Україну – ред.) утриматися від бойових дій. Говорімо прямо: необхідно закликати конкретно росію припинити її агресію проти України», - наголосила представниця США.

Читайте також: Екскомандувач НАТО закликав позбавити росію прав у Радбезі ООН
Вона підкреслила, що рф розпочала цю війну, і лише вона може її припинити.

Теми:

Ще на цю тему