рф планує включити захоплені райони півдня України до складу Криму – розвідка

19:20 03.05.2022

росія розглядає можливість включення захоплених територій півдня України до складу тимчасово окупованого Криму та подальшої інтеграції їх у російський економічний простір.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

За даними розвідки, про розробку відповідного плану з терміном щонайменше до 2030 року радник так званого «глави» Криму з інформаційної політики Олег Крючков оголосив 1 травня.

Одночасно російський загарбницький режим намагається переконати місцеве населення в остаточному встановленні контролю над зайнятими територіями.

Так, 1 травня у Генічеську «голова міськради» Андрій Клочко організував урочисте підняття прапора рф. Щоправда, городяни проігнорували «свято», зазначають у розвідці.

Низка приватних підприємств Ростовської області отримала замовлення на виготовлення печаток і штампів для «адміністрацій» Маріуполя.

За інформацією розвідки, до переліку установ, які отримають нові «атрибути», входять заклади освіти, лікарні, поліція, РАЦСи та адміністративні установи. Навіть попри те, що більшість із них вщент зруйновані російськими військами.

На замовлених штампах та печатках міститься напис: «россия, республика донбас, Мариуполь, военно-гражданская администрация».

Загарбники анонсували, що в червні подібні штампи і печатки виготовлятимуться для захопленого Херсона.

Сьогодні в Маріуполі російськи військові почали штурм «Азовсталі».

Також в Маріуполі росіяни проводять «велике прибирання» - шукають та знищують тіла вбитих. Для цього в місті з 15 квітня працюють три мобільних крематорії, наголошують у ГУР.

Серед військових рф розповсюджується інформація, що термін так званої «спецоперації» в Україні визначений до вересня цього року.
 

Теми:

Ще на цю тему