Російські окупанти почали штурмувати «Азовсталь» у Маріуполі 

15:00 03.05.2022

Російські окупанти почали штурм металургійного заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко. На території заводу досі продовжують перебувати мирні жителі та українські захисники, пише ZN.UA.

«Окупанти розпочали штурм «Азовсталі», просто зараз пробують прорватися на територію заводу. Інформацію підтверджує заступник командира полку «Азов». Більше деталей поки немає. Перед штурмом авіація орків кілька годин поспіль бомбила «Азовсталь». Виникла масштабна пожежа, стовп диму видно в усіх районах Маріуполя», – повідомив Цаплієнко.

Пізніше він також додав слова заступника командира полку «Азов» Святослава Паламаря: «Захисники Маріуполя, які знаходяться на «Азовсталі», закликають Верховного Головнокомандувача втрутитись в ситуацію».

Раніше мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що в окупованому місті залишаються понад 100 тисяч людей, у тому числі щонайменше 200 безпосередньо на території заводу «Азовсталь».

1 травня нарешті почалася довгоочікувана евакуація цивільних із Маріупольського металургійного заводу «Азовсталь». Того дня вивезти вдалося близько сотні українців.

За попередніми даними в бомбосховищах заводу «Азовсталь» перебували близько тисячі цивільних маріупольців, у тому числі близько 60 дітей. Також там перебувають кілька сотень поранених українських військових.
 

Теми:

Ще на цю тему