Поблизу посольства росії в Румунії відкрили виставку на підтримку України

18:00 02.05.2022

На площі Короля Міхая в Бухаресті, в районі посольства росії в Румунії, просто неба запрацювала виставка «Stop the War (in Ukraine)», яку місцеві організатори й митці називають ще «Спеціальна мистецька операція».

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Румунії.

На виставці, що триватиме до 28 травня, представлені відома робота Krišs Salmanis (Латвія), яка спочатку була опублікована на обкладинці журналу Ir, а також роботи румунських та українських художників.

Румунські митці, які виставили низку інсталяцій та скульптур: Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru та Cristian Seușan, а гравюри належать українським художникам, які розміщують свої роботи на сайті standwithukraine.super.site/.

Художники продовжують виступати проти війни в Україні та закликають до миру, використовуючи своє мистецтво, щоб рухати, мотивувати та стимулювати до дій – #StopRussianAggression #StandWithUkraine #StopWar #stopputin!

Нагадаємо, члени Союзу українців Румунії (СУР) разом з Асоціацією «21 грудня 1989 року» взяли участь в акцій протесту проти війни в Україні, яка відбулася біля посольства росії в Бухаресті.

Теми:

Ще на цю тему