Для України не може бути альтернативи статусу кандидата у члени ЄС: Кулеба провів переговори з Боррелем

09:00 02.05.2022

Глава МЗС України Дмитро Кулеба у неділю провів телефонну розмову з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем. Співрозмовники обговорили наступний пакет санкцій ЄС проти росії, а також європейську перспективу України.

"Я говорив з Жозепом Боррелем про наступний раунд санкцій ЄС щодо росії, які мають включати нафтове ембарго. Я також наголосив, що не може бути альтернативи надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Окрему увагу ми приділили подальшій безпечній евакуації із заблокованого Маріуполя", – написав Кулеба у своєму Twitter.

Боррель також повідомив про проведення переговорів із українським колегою.

За його словами, обговорювалася подальша підтримка України з боку ЄС.

"Продовжується робота над наступним пакетом санкцій. Рада асоціації ЄС-Україна стане ключовим моментом для подальшого просування нашого партнерства. Ситуація у Маріуполі жахлива, гуманітарна евакуація необхідна невідкладно", – повідомив Боррель за підсумками розмови.

Європейська комісія працює над пропозиціями щодо шостого пакету санкцій проти росії, включаючи потенційно заходи, спрямовані проти імпорту нафти.

Очікується, що подробиці обговорять з країнами ЄС найближчими днями, на тлі того, як європейські уряди прагнуть посилити тиск на путіна, урізавши доходи від експорту енергоносіїв, які фінансують його вторгнення в Україну.

Ще на цю тему