росія продовжує горіти: потужна пожежа охопила Сахалінську електростанцію

10:30 30.04.2022

У суботу, 30 квітня, на Сахалінській ГРЕС-2, що знаходиться на Далекому Сході росії, сталася масштабна пожежа в турбінному відділенні.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Працівники електростанції (в суботу вдень – ред.) ліквідували займання у турбінному відділенні. Але пожежа знову спалахнула з новою силою. Горить турбінне відділення. Ситуацію погіршує сильний вітер у цьому районі», - сказав співрозмовник.

За його словами, ніхто не постраждав, навантаження з енергопостачання Сахаліну на себе взяли Південно-Сахалінська ТЕЦ-1 та Ногліцька газотурбінна станція. Весь персонал ГРЕС-2 евакуйовано.

За даними пресслужби обласної влади, вогонь перекинувся на покрівлю ГРЕС-2. На боротьбу з вогнем залучено додаткові пожежні розрахунки.

Своєю чергою, губернатор регіону Валерій Лімаренко повідомив, що до гасіння пожежі на Сахалінській ГРЕС-2 залучать гелікоптер ГУ МНС.

Прокуратура Сахалінської області проводить перевірку за фактом пожежі та взяла на контроль заходи щодо його ліквідації, а також належного енергопостачання у регіоні.

На місце події виїхав прокурор Томаринського району. Перевірки, організовані уповноваженими органами, спрямовані на встановлення причин пожежі та обставин її виникнення, також перебувають на контролі прокуратури, зазначає пресслужба.

Причина займання встановлюється.

Теми:

Ще на цю тему