Палата представників США затвердила «Акт про підтримку Грузії»

10:20 29.04.2022

Палата представників США затвердила «Акт про підтримку Грузії», який на законодавчому рівні встановлює міцне стратегічне партнерство між двома країнами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія з посиланням на МЗС Грузії.

8 лютого законопроєкт був повторно внесений на розгляд до нижньої палати Конгресу головами групи друзів Грузії, конгресменами Джеррі Конноллі (демократ) та Адамом Кінзінгером (республіканець). Наразі законопроєкт має загалом 19 співавторів як від Демократичної, так і Республіканської партій.

У законопроєкті особлива увага приділяється співробітництву між США та Грузією у сфері оборони та безпеки та зміцненню обороноздатності Грузії, а також доручається держсекретарю подати п'ятирічну стратегію майбутнього співробітництва з Грузією.

Як наступний крок у процедурному плані, вже схвалений Палатою представників США законопроєкт буде направлено до Сенату США. Якщо законопроєкт буде затверджено відповідними комітетами і на пленарному засіданні Сенату, він буде направлений президенту США, а у разі його підписання «Акт підтримки Грузії» набуде чинності.

МЗС Грузії зазначає, що «Актом про підтримку Грузії» підкреслюється тверда підтримка Сполученими Штатами Грузії як кандидата в НАТО, а також право громадян Грузії визначати майбутнє країни, зовнішню політику та безпеку без втручання чи примусу з боку інших країн.
 

Ще на цю тему