Казахстан збільшить експорт нафти в Європу через Грузію

19:20 27.04.2022

Казахстан планує у 2022 році транспортувати по грузинському коридору від 2 до 3 мільйонів тонн нафти.

Про це повідомляє пресслужба міністерства економіки та сталого розвитку Грузії, передає Укрінформ з посиланням на «Новини-Грузія».

«Казахстанська сторона висловила зацікавленість у збільшенні вантажообороту по грузинському коридору. Було зазначено, що вже в 2022 році Казахстан планує транспортувати по грузинському коридору від 2 млн до 3 млн тонн нафти, найближчими роками планується подальше збільшення цього показника», - повідомили у міністерстві економіки та сталого розвитку Грузії за підсумками переговорів з казахстанською делегацією на чолі зі спеціальним представником президента Казахстану Єржаном Казихановим.

Грузинську сторону представляв прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі та віцепрем'єр – міністр економіки Леван Давіташвілі.

Сторони обговорили торговельно-економічні та транспортно-логістичні питання між Грузією та Казахстаном. Зазначалося, що економічні тенденції між країнами характеризуються великим потенціалом і зростанням динаміки.

Як зазначається, транспортна інфраструктура Грузії максимально готова до транспортування вантажів з Казахстану та країн Центральної Азії в Європу.

Грузія і Казахстан встановили дипломатичні відносини у липні 1992 року. Країни співпрацюють у сферах енергетики, транспорту та сільського господарства. Казахстан протягом років був одним з великих інвесторів Грузії. Ця середньоазіатська країна вкладала гроші у сфери енергетики та туризму.

Товарообіг між країнами в січні-березні 2022 року становив 29,5 мільйона доларів, при цьому експорт у Казахстан зріс на 149,7% у порівнянні з аналогічними показниками 2021 року і становив 23,7 мільйона доларів.
 

Ще на цю тему