Кориневич: Після 24 лютого до воєнних злочинів рф додалася ще й примусова депортація громадян України 

17:20 21.04.2022

Після 24 лютого 2022 року до воєнних злочинів РФ додалася ще й примусова депортація громадян України з тимчасово непідконтрольних територій на територію РФ та до тимчасово окупованих нею території Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. 

Про це заявив представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, повідомляє пресслужба представництва у Фейсбук, пише QHA.

Якщо до початку нового етапу збройної агресії РФ проти України, який розпочався 24 лютого 2022 року, «ми вели мову про такі воєнні злочини представників рф, як переміщення громадян рф на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополя, зміну демографічного складу населення Кримського півострова, примушення до залишення Криму проукраїнськи налаштованими громадянами, то тепер, після 24 лютого 2022 року, до цих воєнних злочинів додалася ще й примусова депортація громадян України з тимчасово непідконтрольних Уряду України територій на територію рф та на тимчасово окуповані нею території, - розповів Кориневич.

Представник президента відзначив, що примусова депортація громадян України російською федерацією до РФ та тимчасово окупованих нею територій порушує норми міжнародного гуманітарного права. Та може бути кваліфікована, як злочин проти людяності або як воєнний злочин.
 

Ще на цю тему