Окупанти зруйнували Азовський судноремонтний завод

13:40 21.04.2022

Російські окупаційні війська повністю знищили Азовський судноремонтний завод (АСРЗ) у Маріуполі. 

Про це повідомила прес-служба Маріупольської міськради, пише видання Порти України.

«Заснований у 1886 році, зруйнований у 2022-му. Ось так «Рускій мір» залишає після себе руїну та смерть. Окупантам не потрібне наше місто та його люди. Їх цікавить лише територія та коридор до Криму. Цю дорогу вони будують на кістках десятків тисяч українців. Тому ніякого відновлення Маріуполя в окупації не буде. Відродження можливе лише під українським прапором. Мріємо, що скоро так і буде», — наголосили у міськраді.

Азовський судноремонтний завод був найстарішим підприємством Маріуполя — старшим за порт і металургійні заводи, і найбільшим профільним підприємством в акваторії Азовського моря. На потужностях АСРЗ побудовано понад 200 нафтосміттєзбирачів, які експлуатуються в країнах СНД, Індії, ОАЕ, Куби, Болгарії, Німеччини, Греції, Польщі та Румунії.

У травні 2021 року Фонд держмайна включив цілісний майновий комплекс ДП «АСРЗ» до переліку об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації. Згодом оголошення приватизаційного конкурсу відклали на початок 2022 року. Аукціон із продажу ЦМК ДП «АСРЗ» повинен був відбутися 25 лютого.
 

Ще на цю тему