Фонд гарантування призупинив продаж активів збанкрутілих банків

13:40 19.04.2022

До 1 червня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив продаж активів виведених з ринку банків.

Про це в інтерв’ю «Економічній правді» повідомила директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

«Фонд гарантування працює в штатному режимі. Усі функції виконуються, хіба що крім прийому громадян. Єдине, що ми наразі призупинили, – це продаж активів. Поки що – до 1 червня 2022 року», – сказала Рекрут.

Це, за її словами, зроблено для того, щоб оцінити попит на відповідні активи.

«Ми хочемо побачити, чи існує попит на ці активи, оскільки ми повинні їх продати за найвищу ціну. З огляду на якість активів, які залишилися, 1,5 місяця нічого не зіпсують. По-друге, ми знаємо, що не працюють реєстри та повноцінно переоформити угоду неможливо. Тому ми не бачимо потреби робити незрозумілі хаотичні рухи, тим більше, що цього не вимагає ситуація», — підкреслила очільниця установи.

Наразі робота фонду зосереджена на збереженні активів і виконанні первинної функції стосовно вкладників та кредиторів.

За словами Рекрут, вже скоро вкладникам збанкрутілих банків буде надана можливість отримати гарантовані фондом суми дистанційно — без відвідування відділень банків-агентів. Також разом з Мінцифри ФГВФО працює над тим, аби надати вкладникам можливість отримувати гарантовані суми через застосунок «Дія».

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав виплати гарантованого відшкодування вкладникам АТ "МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК" ("МР Банк"). Загальна гарантована сума відшкодування сягає майже 1,2 млрд грн. Отримати кошти можна відділеннях одного з банків-агентів, підключених до процесингового центру ФГВФО, зокрема, Приватбанку, Ідея Банку, Правекс Банку, Кредобанку, Укргазбанку, ПУМБ, Таскомбанку, АБ «Південний», Універсалбанку, Ощадбанку.

Теми:

Ще на цю тему