Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії їдуть до Києва

08:40 13.04.2022

Президенти: Польщі Анджей Дуда, Литви - Гітанас Науседа, Латвії - Егілс Левітс та Естонії – Алар Каріс вирушили з візитом до Києва.

Про це повідомив Науседа у Твіттері, передає Укрінформ.

«Прямуємо до Києва з твердим посланням про політичну підтримку та військову допомогу. Литва продовжить підтримувати боротьбу України за свій суверенітет та свободу. Разом до перемоги!», - йдеться у дописі.

Як пише ERR, у Києві лідери зустрінуться з Президентом України Володимиром Зеленським.

На зустрічі планується обговорити надання допомоги українській армії та цивільному населенню, а також проведення розслідування воєнних злочинів з метою відправити під суд відповідальних за них осіб.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

російська агресія проти України викликала об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, котрі рятуються від війни.
 

Ще на цю тему