Новий командувач російських сил в Україні збільшить терор мирного населення - Салліван

10:00 11.04.2022

Новопризначений російський генерал Олександр Дворніков, який тепер керуватиме російськими військами в Україні, здійснюватиме подальші жорстокі напади на мирних жителів.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, пише ZN.UA.

«У цього конкретного генерала є резюме, яке включає жорстокість проти мирних жителів в інших війнах, як от у Сирії, і ми можемо очікувати на ще гірші його кроки. Цей генерал стане ще одним автором злочинів і жорстокості проти мирного населення України», — сказав Салліван в ефірі CNN.

При цьому він підкреслив, що призначення Дворнікова керівником операції не сильно збільшує шанси Росії на успіх в цілому, адже вона вже зазнала «стратегічної невдачі».

«Жодне призначення будь-якого генерала не може стерти той факт, що Росія вже зіткнулася зі стратегічним провалом в Україні», - сказав Салліван.

«І те, що ми дізналися протягом перших кількох тижнів цієї війни, це те, що Україна ніколи не буде підпорядкована Росії. Не має значення, якого генерала призначить Путін», - додав він.

Напередодні президент Росії Володимир Путін призначив командувача Південним військовим округом Росії генерала армії Олександра Дворнікова командувачем військ в Україні.

Основним його завданням буде покращення координації, та перемога будь-якою ціною до 9 травня.

60-річний Дворніков був першим командувачем військовими операціями Росії в Сирії після того, як Путін відправив туди війська у вересні 2015 року, щоб підтримати уряд президента Сирії Башара Асада.
 

Ще на цю тему