Один з найбільших страховиків світу відмовив у страховому покритті для 35 танкерів «Совкомфлоту»

13:00 07.04.2022

Один із найбільших світових страховиків глобального судноплавства, британський The North of England Protecting and Indemnity Association (North P&I Club), відмовив у страховому покритті для 35 танкерів найбільшої російської морської та вантажної судноплавної компанії АТ «Совкомфлот» загальним дедвейтом 3,4 млн. тонн.

Як пише The Maritime Telegraph, рішення стосується суден, внесених до списку санкцій Великобританії щодо Росії, пише видання Порти України.

North P&I Club став першим P&I клубом, який скасував страхування суден російської компанії.

За даними Lloyd’s List Intelligence, North P&I Club охоплював страхуванням найбільший дедвейт «Совкомфлоту» – 35 танкерів на 3,4 млн тонн.

Норвезький P&I Club Skuld покриває ще 47 танкерів дедвейтом 3,2 млн тонн. Інші флоти російської компанії охоплюють UK Club (21 судно дедвейтом 1,8 млн тонн) та West of England (11 суден дедвейтом 1 млн тонн).

У лютому Міністерство фінансів США у зв’язку з військовим вторгненням РФ на територію України ввело додаткові санкції стосовно найбільшої російської морської та вантажної судноплавної компанії «Совкомфлот» та низки інших організацій, що належать або контролюються російським урядом. Аналогічні санкції запроваджено Євросоюзом.

Нагадаємо, ПАО «Совкомфлот» знаходиться у списках санкцій України, ЄС, США, Великобританії та Канади.

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему