Молдова оголосила 4 квітня днем жалоби за загиблими в Україні

15:20 04.04.2022

Молдова засуджує звірства російських військових у Бучі та інших українських містах та оголошує 4 квітня днем жалоби за всіма загиблими в Україні.

Про це повідомила у Твіттері президент Молдови Мая Санду.

«Неможливо дивитися на звірства в Бучі та інших українських містах. Я шокована жорстокістю щодо мирних жителів. Молдова рішуче засуджує ці злочини і незаконну і неспровоковану війну проти України», - написала вона.

За словами Санду, Молдова оголошує понеділок, 4 квітня, днем жалоби за всіма загиблими в Україні.

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова висловило щирі співчуття сім'ям загиблих та українському народу.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки тіл, деякі із них із зав'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині.

Теми:

Ще на цю тему