«Великий терор»: Росія планує примусово вивозити людей з Херсону

12:00 24.03.2022

Героїчний супротив мирних мешканців Херсонської області дратує російське керівництво. Окупанти планують насильно вивозити людей у глиб країни.

Вище керівництво Росії полишає спроби «по-хорошому» змусити мирних мешканців тимчасово окупованих міст Херсонської області співпрацювати з окупантами. Про можливий «великий терор» повідомляє The times з посиланням на анонімне джерело, пише ZN.UA.

Кремль втомився від постійних проукраїнських протестів в окупованих містах. Після чисельних невдалих спроб пропаганди "російського світу" та встановлення лояльної адміністрації, ворог готовий до силового методу розв'язання проблеми. 

Керівництвом РФ планується масово вивезти людей з Херсону. У листі, ймовірно написаним співробітником ФСБ, йдеться про те, що людей вночі, викрадаючи з власних помешкань, перевезуть через російський кордон.

«Серед ночі людей виведуть з домівок. Навіть якщо нам доведеться депортувати аж половину міста — ми до цього готові» - значиться у листі.

Розвідка Великобританії вже попереджала, про можливі силові сценарії придушення українських протестів в Херсоні.

Проте, місцеві мешканці окупованих міст Херсонської області продовжують героїчний супротив та регулярно проводять мітинги на підтримку територіальної цілісності України. Нещодавно військові РФ застосували проти мітингарів сльозогінний газ.
 

Ще на цю тему