Дунайська комісія позбавила представника РФ мандату

10:40 23.03.2022

Дунайська комісія на позачерговій сесії ухвалила постанову про продовження на новий трирічний термін мандату усіх співробітників Секретаріату, окрім представника Російської Федерації. 

Про це повідомила прес-служба Державної служби морського та річкового транспорту України, пише видання Порти України.

«Вчора, 21 березня 2022 року, відбулася тринадцята позачергова сесія Дунайської Комісії щодо продовження мандатів співробітників Секретаріату Дунайської Комісії. Згідно з Постановою сесії прийнято рішення про позбавлення мандату співробітника РФ», — вказала прес-служба.

Як поінформувала голова Дунайської комісії, посол України в Угорщині Любов Непоп, таким чином, представникові Росії в Секретаріаті Дунайської Комісії найближчим часом буде офіційно повідомлено про завершення його роботи в складі цієї міжнародної організації.

Від України у складі Секретаріату Дунайської комісії продовжить свою роботу представник на посаді головного інженера (за посадою заступника генерального директора Секретаріату) — Петро Суворов.

Минулого тижня Дунайська комісія за ініціативою української сторони прийняла рішення відсторонити представників Росії від участі в усіх засіданнях та робочих органах.

Ще з початку 90-х років українська делегація в Дунайській комісії активно виступала проти членства Росії як правонаступниці СРСР, яка не є придунайською державо. Проте, це не знаходило розуміння та підтримки партнерів.
 

Ще на цю тему