Навального засудили до дев'яти років колонії суворого режиму

09:20 23.03.2022

Лефортовський суд Москви засудив російського опозиційного політика Олексія Навального до дев'яти років колонії суворого режиму та штрафу 1,2 мільйона рублів у новій справі про шахрайство та неповагу до суду.

Про це повідомляє Медіазона.

Як повідомлялося раніше, держобвинувачення в росії просило засудити опозиціонера до 13 років колонії (з урахуванням раніше винесених вироків) та штрафу 1,2 мільйона рублів у справі про шахрайство та образу суду.

Судовий процес у новій кримінальній справі проти Навального розпочався 15 лютого. Він проходить у виправній колонії № 2 у місті Покров Владимирської області, де політик відбуває покарання після заміни умовного терміну на реальний у сфальсифікованій справі «Ів Роше».

Під час судових слухань один із свідків обвинувачення — колишній співробітник ФБК Федір Горожанко – відмовився у суді свідчити проти Навального і назвав процес «абсурдним та зрежисованим». Після цього Горожанко виїхав з росії.

Під час судового процесу Навальний неодноразово висловлювався проти вторгнення росії в Україну. Він говорив про це на одному із засідань та в соцмережах. Навальний також регулярно закликає росіян виходити на акції проти війни з Україною.

Російський опозиціонер Олексій Навальний у своєму останньому слові на суді над ним назвав нинішню владу рф «грандіозною загрозою для всіх», заявив про необхідність боротися з війною, розпочатою кремлем, та акцентував, що розпад рф стає все більш імовірним.

Ще на цю тему