Компанія Абрамовича не змогла виплатити відсотки за єврооблігаціями через санкції

08:20 22.03.2022

Металургійна компанія Evraz не змогла заплатити $19 млн відсотків за своїми єврооблігаціями з погашенням у 2023 році. 

Ймовірна причина – санкції проти її найбільшого акціонера Романа Абрамовича, повідомляється на сайті Лондонської фондової біржи, пише ЛІГА.Бізнес.

Гроші з минулого тижня заблоковані банком-кореспондентом, заявила Evraz.

Платіж був зупинений банком-кореспондентом Societe Generale New York для перевірки законності. Протягом кількох днів компанія докладала зусиль, щоб перевести платіж на рахунок основного платіжного агента Bank of New York Mellon, але вони виявились марними.

«Компанія вважає, що причиною цієї ситуації є невизначеність, що виникла після нещодавнього рішення Управління контролю за фінансовими санкціями Казначейства Великої Британії про включення одного з акціонерів компанії Романа Абрамовича, який володіє 28,64% акцій, до розширеного санкційного списку», – повідомила Evraz.

Компанія наполягає, що британські санкції не стосуються її бізнесу.

10 березня Велика Британія ввела нові персональні санкції проти низки російський олігархів, включно з Абрамовичем. На цей крок британська влада пішла у відповідь на російську війну проти України. Активи олігархів, що потрапили під санкції, у Великій Британії мають бути заморожені, самим їм заборонено в'їзд на територію країни.

Після цього Evraz заявила, що не виключає призупинення лістингу на Лондонській біржі.

Напомним, Evraz PLC находится в санкционных списках Украины и Великобритании.

Подробно про санкции можно посмотреть в Базе данных юридических лиц, в отношении которых введены санкции Украины, ЕС и США в связи с российской агрессией против Украины.
 


 

Ще на цю тему