УВАГА! РФ замінувала морськи шляхи від Босфору до Одеси і заявила, що це українські міни / Фото

10:33 19.03.2022

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакція BlackSeaNews продовжує відстежувати ситуацію у Чорному морі.

Як повідомив Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень, на своїй сторинці у Фейсбуці зараз існує реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни. 

«Чергова небезпечна дезінформація з боку ворога.

18/03/2022 морський порт Сочі направив судновласникам та капітанам суден у регіоні попередження про загрозу "підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі".

У попередженні, що підписане капітаном морського порту Сочі В'ячеславом Румянцевим 18/03/2022, йдеться про таке (надаємо російською):

«Руководителям организаций (по списку)

Уважаемый руководители!

По информации, объявленной ГС (гидрографічна служба - прим. BlackSeaNews) ЧФ в ПРИП №116, из-за штормовых условий якорные мины, установленные украинскими ВМС на подходах к портам Одесса, Очаков, Черноморск, Южный (около 420 мин типа ЯМ и ЯРМ) оторваны. Просьба соблюдать особую осторожность при плавании судов в юго-западной и северо-западной части Черного моря из-за вероятности подрыва на дрейфующих минах.

Данную информацию прошу довести до всех судовладельцев и капитанов судов, осуществляющих свою деятельность и базирующихся в морском порту Сочи.

Приложение: ПРИП №116 на 1 л. В 1 экз.;
ТТХ мины типа ЯРМ на 2-х л. В 1 экз.

Капитан морского порта Сочи В.Л. Румянцев»

Фото BlackSeaNews

РФ також поширила Coastal Warning в системі NAVAREA наступного змісту:
NAVAREA III preview 0118/2022
×BLACK SEA
RUSSIAN FEDERATION AUTHORITIES REPORTS:
1.- DANGEROUS DRIFTING MINES ARE DETECTED IN NORTH-WESTERN,
WESTERN AND SOUTH-WESTERN BLACK SEA PARTS,
2.- MARINERS ARE REQUESTED TO NAVIGATE WITH CAUTION

Це попередження має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі. Воно потребує негайного введеня до Чорного моря Постійної мінно-тральної группи НАТО!
Ше раз наголошуємо: за даними джерел BlackSeaNews, йдеться про мінування з боку ЧФ РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси (фото 2), це прикривається брехнею про "зірвані штормом українські міни" Зауважимо, що міни, які дрейфують в штормовому морі підрахувати неможливо в принципі - це може зробити тільки той, хто їх встановлював».

Фото BlackSeaNews

Ще на цю тему