Шведські докери ініціювали блокаду російських кораблів

11:38 18.03.2022

Шведська профспілка портових працівників повідомила про блокаду суден, що мають сполучення з Росією.

Про це інформує шведська суспільна телемовна організація SVT Nyheter, пише УНН.

Уже два тижні тому Шведська профспілка портових працівників надіслала листа міністру інфраструктури Томасу Енероту, в якому закликала їх зупинити російські та пов’язані з Росією судна у шведських портах, інакше вони самі ініціюють блокаду.

“Ми повідомили організацію роботодавців та інститут посередництва, що буде введена блокада”, – каже Ерік Хельгесон, віце-голова Шведської профспілки портових працівників.

Блокада включає кораблі, які прямують до Росії та з Росії, судна, що перевозять російські товари, і судна, що належать Росії.

Бойові заходи означають, що всі роботи з розвантаження та навантаження, буксирування та швартування призначених суден будуть заблоковані у шведських портах.

Організація роботодавців Swedish Ports також стурбована ситуацією, але вважає, що всі обмеження мають бути введені в усьому ЄС.

“Щойно до нас дійшло повідомлення про те, що профспілка портових працівників попереджає про заходи співчуття на підтримку докерів України. Нам потрібно буде проаналізувати це на основі шведського законодавства”, - каже Маркус Дальстен, генеральний директор портів Швеції.

Докери також закликають уряд до чіткіших рекомендацій.

Ще на цю тему